Flag

Dubbel Corrigerende Orthese voor overdag

Door de dubbele corrigerende Hallux Valgus orthese dagelijks te dragen wordt de Hallux Valgus gecorrigeerd en wordt de verdere ontwikkeling ervan vermeden. Tegelijkertijd wordt de pijn in gewrichten en voetzolen (eeltknobbels) weggenomen.

More details

Aanbevolen prijs

31,63 €

Verkrijgbaar in apotheek en bandagisterie

Informations


  Een “knobbel” wordt vaak geassocieerd met pijn aan de voet omdat de grote teen zijn rol als steun niet meer uitoefent, de belasting die hij krijgt wordt dan van nature verdeeld op het 2e en 3e middenvoetsbeentje. Daardoor verschijnen pijnlijke eeltzones aan de basis van de 2e en 3e teen, onderaan de voet. De Dubbel Corrigerende orthese werd juist ontwikkeld om de evolutie van de hallux valgus te beperken (dankzij een correctie van de as van de grote teen) terwijl de voorvoet wordt beschermd.


  Indicaties:
  Door de dubbele corrigerende Hallux Valgus orthese dagelijks te dragen wordt de Hallux Valgus gecorrigeerd en wordt de verdere ontwikkeling ervan vermeden. Tegelijkertijd wordt de pijn in gewrichten en voetzolen (eeltknobbels) weggenomen.  Werking: Dankzij zijn gepatenteerde extreem fijne en soepele vorm past de dubbel corrigerende orthese perfect in elke schoen. In tegenstelling tot de stuggere ortheses, werkt deze orthese in op alle factoren die de vervorming bespoedigen en wordt de pijn in de voetzool (eeltknobbels) verlicht.
  Levensduur: Als u de orthese met zorg gebruikt, kunt u deze gedurende verschillende maanden dagelijks dragen.
  Contra-indicaties: U mag de orthese niet gebruiken indien u uw grote teen niet meer heen en weer kunt bewegen.
  Vermijd ook het gebruik op een beschadigde huid. Personen die aan diabetes, artritis of een neuropathie lijden moeten de voet nauwgezet in het oog houden.
  Gebruik in dit geval eerder de Kussentjes Met Dubbele Bescherming. • Deze orthese mag niet gebruikt worden wanneer de grote teen niet meer heen en weer bewogen kan worden.
 • Gebruik de orthese niet ʻs nachts.
 • Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: linker- en rechtervoet. Het zwarte deel van de orthese moet op de schoenzool liggen.
 
- AANTREKKEN:
• Schuif de voorvoet in de steunband.
• Haal het kapje over de grote teen heen.
• Schuif het elastieken bandje over de 2e of 3e teen (afhankelijk van de centrering van
de voetzoolbescherming).
• Het Epithelium-vlak™  moet achter de knobbel geplaatst worden. 

- AFSTELLEN:
De eerste dag de grote teen niet proberen te corrigeren.
• Breng gedurende 10 dagen de grote teen steeds verder terug naar de juiste stand
door de orthese naar achteren te trekken. (Zie afbeelding 2).Voor een optimaal resultaat moet de orthese iedere dag gedragen worden.
ONDERHOUD
• Machinewas op 30°C in het meegeleverde wasnetje of handwas (niet wrijven).
• Aan de lucht laten drogen. Niet strijken.
 
SAMENSTELLING
56 % siliconen, 44 % polyamide/elasthaan weefsel.
 
 
CONTRA-INDICATIES
• Grote teen kan niet heen en weer worden bewogen.
• Dit product is onderworpen aan alle tests die door de ISO 10993-1 norm worden opgelegd. Indien u desondanks een allergische reactie vaststelt, dient u onmiddellijk het gebruik van het product stop te zetten en MILLET INNOVATION op de hoogte te brengen.
• Niet gebruiken op een onbeschermde wonde.
• Personen die lijden aan artritis, diabetes, een polyneuropathie of een neuropathie van de onderste ledematen, spataders of ernstig oedeem mogen het product nooit op een wonde aanbrengen. Ze dienen de voet in de gaten te houden tijdens het gebruik en moeten steeds advies vragen aan hun arts of voetspecialist.
 
MILLET Innovation kan niet aansprakelijk worden gesteld indien het gebruiksadvies van de fabrikant niet wordt gerespecteerd.
 • Uw maat kiezen ?

  Meet de omtrek van uw voet achter uw hallux valgus (knobbel).Zie de tekening. 

  orthèse corrective hallux valgus oignon epitact guide des tailles

No customer comments for the moment.

Dubbel Corrigerende Orthese voor overdag

Dubbel Corrigerende Orthese voor overdag

Door de dubbele corrigerende Hallux Valgus orthese dagelijks te dragen wordt de Hallux Valgus gecorrigeerd en wordt de verdere ontwikkeling ervan vermeden. Tegelijkertijd wordt de pijn in gewrichten en voetzolen (eeltknobbels) weggenomen.

Schrijf uw recensie

Epitact

U adviseert ook